В Україні прогнила фінансова система, - член НКЦБФР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні прогнила фінансова система, - член НКЦБФР

Фондовий ринок
1243
Фінансовий ринок потребує серйозного очищення. Про це заявив член Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦБФР) Олександр Панченко на міжнародній конференції “Інвестиційна привабливість і перспективи фінансової системи України в умовах євроінтеграції”, організованій рейтинговим агентством IBI-Рейтинг.
“Українська фінансова система прогнила знизу, на кожному рівні йде брехня. Починаючи від директорів компаній з їх маніпуляціями зі звітами, і закінчуючи сервісними компаніями і держорганами. Без очищення не буде ніяких інвестицій, ніяких змін в позитивну сторону”, – сказав Панченко.
У зв’язку цим Панченко наголосив на важливості якнайшвидшої імплементації європейських директив, що регулюють фінансовий ринок. У той же час він прогнозує, що частина учасників ринку будуть бойкотувати нові правила.
“Банки, аудитори, страхові компанії та інші учасники ринку ігнорують стандарти, їм не вигідно по них працювати, простіше зробити як-небудь, тільки щоб дешево. Не в останню чергу це стосується маніпуляцій зі звітністю”, – зауважив фінансист.
Нагадаємо, Національний банк України закликав аудиторські компанії перейти на нові принципи оцінки підприємств. “Аудитори повинні показувати реальну картину з точки зору майбутніх ризиків. Зараз вони роблять звіти, які потрібні інвестору або продавцеві. Якщо замовник хоче купити дешевше, аудитор зробить відповідний звіт. Етика, на жаль, відсутня”, – зазначив директор департаменту міжнародних зв’язків НБУ Сергій Круглик.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас