Один з найбільших зовнішніх акціонерів Apple продав всі акції компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Один з найбільших зовнішніх акціонерів Apple продав всі акції компанії

Фондовий ринок
1706
Мільярдер і основний власник багатопрофільного холдингу Icahn Enterprises Карл Айкан (43 місце в глобальному рейтингу Forbes, статки – $ 17 млрд) більше не володіє акціями Apple.
Про це він сам розповів в бесіді з CNBC.
«У нас більше немає позицій в Apple», – повідомив Айкан, зазначивши, що Apple «велика компанія», а її генеральний директор Тім Кук «робить приголомшливу роботу».
Пояснюючи своє рішення, Айкан висловив заклопотаність становищем Apple в Китаї. Інвестора турбує, що китайська влада може накласти обмеження на бізнес Apple, що може відбитися на рівні продажів. При цьому, зізнався Айкан, його не лякає уповільнення економічного зростання Китаю.
Карл Айкан придбав акції Apple в 2013 році. Інвестор неодноразово наголошував, що компанія недооцінена. У лютому 2015 року Айкан заявляв, що одна акція Apple повинна коштувати $ 216, а капіталізація компанії, за його оцінкою, повинна бути близько $ 1,3 трлн. Частка Айкана в компанії становила близько 45,8 млн акцій, він був найбільшим зовнішнім акціонером Apple (не брав участі в управлінні компанії і не мав права голосу). За оцінкою Bloomberg, за поточними цінами пакет Aйкана міг коштувати $ 4,4 млрд.
Заява Айкана послідувало на тлі публікації квартальної звітності, в якій Apple повідомила про падіння виручки вперше з 2003 року. За другий квартал поточного фінансового року вона склала $ 50,6 млрд у порівнянні з $ 58 млрд в аналогічному періоді минулого року. Продажі iPhone в другому кварталі 2016 року впали на 16%. Найбільше падіння продажів – на 26% – зафіксовано в Китаї, а в США падіння склало 10%. Після публікації звітності 27 квітня акції Apple впали майже на 8,2%.
За матеріалами:
CNBC
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас