Цукерберг розбагатів за дві години на $ 4,3 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цукерберг розбагатів за дві години на $ 4,3 млрд

Фондовий ринок
2905
Статок засновника і гендиректора найбільшої світової соціальної мережі Facebook Марка Цукерберга за перші дві години торгів на відкритті біржі NASDAQ у четвер, 28 квітня, зріс на $ 4,3 млрд.
Повідомляє РБК за інформацією даних світового онлайн-рейтингу доларових мільярдерів за версією журналу Forbes.
Якщо після закриття основної торговельної сесії NASDAQ напередодні звітності видання оцінювало стан підприємця в $ 47,5 млрд, то станом на 18:30 за Києвом (торги на NASDAQ почалися о 16:30 за Києвом) цей показник зріс до $ 51,8 млрд. Завдяки $4,3 млрд Цукерберг піднявся на п’яте місце в онлайн-рейтингу і обійшов засновника софтверної корпорації Oracle Ларрі Еллісона.
Зростанню стану посприяла успішна звітність соціальної мережі за перший квартал 2016 року: 27 квітня компанія оголосила, що чистий прибуток в звітний період рік до року зріс майже втричі, до $1,5 млрд, виручка – на 57%, до $ 5,2 млрд, а число активних користувачів на місяць – на 15%, до 1,65 млрд осіб.
Вартість акцій Facebook зросла більш ніж на 9% ще під час угод після закриття основної торговельної сесії – відразу після публікації звітності (на закритті 27 квітня акція Facebook коштувала $ 108,9). Торги 28 квітня підтвердили оптимізм інвесторів: за перші дві години після початку торгів котирування виросли майже на 10% (до $ 119,5 за акцію). Капіталізація Facebook за цей же період зросла більш ніж на $ 30 млрд і склала $ 347 млрд.
Відзначимо, Цукербергу належить близько 15% акціонерного капіталу Facebook. При цьому він за угодою з іншими акціонерами зберігає голосуючий контроль в компанії (близько 54% голосів). У звітності 27 квітня соцмережа оголосила про випуск нового класу акцій – класу C – без права голосу. Кожен з власників акцій класу A і класу B отримає по дві акції класу C на кожний приналежний йому папір як дивіденди. Таким чином соцмережа збереже структуру акціонерного капіталу, але дасть Цукербергу можливість розпоряджатися своїм пакетом без ризику розмивання статусу контролюючого голосуючого акціонера. Засновник соцмережі раніше оголосив про намір передати на благодійні цілі 99% паперів Facebook, що належить йому і його дружині Прісциллі Чан.
Як зазначає агентство Bloomberg, на Уолл-стріт високо оцінили результати соцмережі за перший квартал року. Так, аналітики Deutsche Bank AG підвищили прогноз по цільовій вартості акцій Facebook з $ 145 до $ 160, а аналітики Citigroup Inc. – З $ 133 до $ 144.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас