Окружний адмінсуд закликає Нацбанк виконати рішення у справі банку «Союз» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Окружний адмінсуд закликає Нацбанк виконати рішення у справі банку «Союз»

Кредит&Депозит
305
Окружний адміністративний суд міста Києва закликає Національний банк України виконати рішення суду у справі ПАТ КБ «Союз». Про це повідомляє прес-служба ОАСК.
Як відомо, Нацбанк публічно заявляв про нібито неправомірність прийняття рішення суду у справі банку «Союз».
У зв’язку з цим в суді нагадують: «28 березня 2016 суддями Окружного адмінсуду Києва було прийнято рішення про визнання протиправною та скасування постанови НБУ від 15 березня 2016« Про відкликання банківської постанови і ліквідації ПАТ КБ «Союз».
При розгляді справи у відкритому судовому засіданні, проаналізувавши надані документи і матеріали, заслухавши думки сторін, всебічно і повно дослідивши фактичні обставини, на яких грунтувався позов, судом було встановлено, що оскаржувана постанова була прийнята Національним банком України з порушенням вимог обґрунтованості, неупередженості, пропорційності і при відсутності правових підстав.
Національний банк України, застосовуючи вільне трактування законодавства виключно на свою користь, штучно створив передумови для застосування ст.77 ЗУ «Про банки і банківську діяльність», яким визначено підстави для відкликання банківської ліцензії з ініціативи НБУ, і вийшов за межі своїх прав, визначених Конституцією і ЗУ «Про Національний банк України». Тому оскаржуване Постанова НБУ від 15 березня 2016 «Про відкликання банківської постанови і ліквідації ПАТ КБ« Союз »було скасовано як протиправне. 26 квітня 2016 року рішення Окружного адміністративного суду міста Києва набрало законної сили ».
«Проте Національний банк України, ігноруючи наведені приписи обов’язкових до виконання положень законодавства протиправно і безвідповідально вирішує вдатися до публічної критики прийнятого судом рішення. У цьому випадку, крім зазначеного, має місце і порушення вимог ЗУ «Про запобігання корупції» в частині виконання правил етичної поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави, якими чітко передбачено неухильне дотримання неупередженості та компетентності в своїй діяльності », – наголошується в повідомленні суду .
Окружний адміністративний суд міста Києва заявляє про неприпустимість подібних дій з боку органів державної влади, політиків і посадових осіб, які демонструють суспільству не тільки ігнорування чинного законодавства, а й упереджене ставлення до судової влади.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас