Порошенко: Суддів, що повростали в крісла, потрібно дістати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Суддів, що повростали в крісла, потрібно дістати

Казна та Політика
584
Президент України Петро Порошенко наголошує на важливості продовження судової реформи і внесення відповідних змін до Конституції.
Про це він заявив під час зустрічі з лідерами українського бізнесу і міжнародних компаній, які працюють в Україні, повідомляє прес-служба Глави держави.
“Справедливість треба шукати через правду, а не через гроші”, – сказав Порошенко.
Так, Президент запевнив, що в рамках Конституції робить і буде робити все від себе залежне для того, щоб забезпечити реалізацію задекларованого ним курсу реформ.
“Я дякую за підтримку, але можу сказати одне – на сьогоднішній день не тільки від мене, а й від усіх нас залежить те, щоб судова реформа відбулася. Якщо вона не відбудеться – судді, які вросли в свої крісла, сидітимуть, і їх звідти не дістанеш “, – зазначив він.
Глава держави додав, що зараз судді скаржаться на те, що у них не висока зарплата і скасували довічне утримання, “але ніхто не йде, тому що одним рішенням можна забезпечити собі заробітну плату на 10 років вперед”.
Порошенко зазначив, що два місяці тому провів нараду за участю керівника Національного антикорупційного бюро, голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, голови СБУ, міністра внутрішніх справ і голови Вищої ради юстиції для забезпечення ретельного процесу переатестації або тестування кожного судді.
У той же час, Глава держави підкреслив, що ключовою позицією залишається голосування за конституційну реформу. “Кожен з вас повинен про це говорити. Навіть якщо хтось буде говорити, що у нього кращий проект, що він ставить попередні умови перед тим, як приймати новий закон про судоустрій, або щось інше – це значить, що консервується існуючий порядок і цей злочин “, – наголосив він.
Порошенко також закликав представників бізнесу представити свої пропозиції щодо змісту закону про судоустрій, які сприятимуть повному перезавантаженню судової системи, в робочу групу, яка працює над судовою реформою.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас