У Нацбанку заговорили про більш "етичну" систему оцінки ризиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку заговорили про більш "етичну" систему оцінки ризиків

Кредит&Депозит
588
Національний банк України (НБУ) закликав аудиторські компанії перейти на нові принципи оцінки підприємств.
Про це заявив директор департаменту міжнародних зв’язків НБУ Сергій Круглик на міжнародній конференції “Інвестиційна привабливість і перспективи фінансової системи України в умовах євроінтеграції”, організованій рейтинговим агентством IBI-Рейтинг.
“Ми намагаємося перейти на нові принципи оцінки ризиків. Аудитори повинні показувати реальну картину з точки зору майбутніх ризиків. Зараз вони роблять звіти, які потрібні інвестору або продавцеві. Якщо замовник хоче купити дешевше, аудитор зробить відповідний звіт. Етика, на жаль, відсутня” , – зазначив Круглик.
При цьому, за словами представника НБУ, робота з оцінки ризиків з точки зору моніторингу аудиторськими компаніями не ведеться.
Круглик підкреслив, що регулятор прагнутиме змінити власні підходи в оцінці ризиків банківської системи.
“У цьому або наступному році ми повинні привести законодавство у відповідність з нашими європейськими колегами. Наприклад, в нашому перехідному банківському нагляді, зокрема, в оцінці ризиків, ми говоримо про перехід на базельські принципи. Сьогодні показники ліквідності не можуть відображати з позитивного боку стан банку. Наявність ліквідності не говорить про те, що вона працює на економіку “, – сказав він.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас