Потенційний вихід Британії з ЄС ударить по найбідніших сім'ях, - Кемерон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Потенційний вихід Британії з ЄС ударить по найбідніших сім'ях, - Кемерон

Світ
270
Потенційний вихід Великобританії з Європейського союзу негативно позначиться як на зарплатах, так і на цінах, при цьому найбільше постраждають найбідніші британські сім’ї, йдеться в спільній статті прем’єр-міністра Британії Девіда Кемерона і екс-генсека британського конгресу тред-юніонів Брендана Барбера, опублікованій в газеті The Guardian.
“Менш відкрита торгівля призводить до зменшення продуктивності. Неважливо, чи працюєте ви на автозаводі, на фабриці, в магазині або в офісі: швидше за все, ви будете приносити додому менше грошей в кінці кожного місяця, ніж приносили б у тому випадку, якщо ми залишимося в ЄС “, – пишуть політики.
Д.Кемерон і Б. Барбер відзначають, що в разі так званого Brexit вартість життя різко підвищиться, а число робочих місць скоротиться.
“Ослаблення фунта означає подорожчання продукції і підвищення інфляції, це підвищить ціни на щоденні покупки, одяг, бензин – на все, що ми імпортуємо з інших країн”, – йдеться в статті.
У той же час молодший міністр з питань зайнятості в міністерстві праці і пенсій Британії Прити Патель зазначила, що британський бізнес отримає більшу свободу в разі виходу країни з ЄС.
Можливість Brexit радує багатьох британських фермерів, які в такому випадку отримають недоступну їм в останні десятиліття свободу, повідомляє агентство Bloomberg. Однак поки неясно, чи вдасться британському АПК зберегти рентабельність при такому розкладі.
Щорічні субсидії ЄС для британських фермерів оцінюються в 3 млрд фунтів стерлінгів ($ 4,35 млрд).
“Серце говорить мені голосувати за вихід з ЄС, розум каже, що потрібно залишатися”, – заявив фермер з південно-західної Англії Саймон Пейн. Субсидії забезпечують близько чверті його доходів, і без них ферма стане збитковою.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас