НКРЕКУ підтримала проект закону про погашення боргів держшахт за електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕКУ підтримала проект закону про погашення боргів держшахт за електроенергію

Енергетика
156
НКРЕКУ підтримує законопроект №4272 про внесення змін до державного бюджету на 2016 рік щодо погашення заборгованості за електроенергію. Про це повідомив журналістам член комісії Володимир Євдокимов.
“У нас тиждень тому відбулася велика комплексна нарада, де були, в тому числі, розглянуті механізми погашення заборгованостей. Один з механізмів вже зареєстрований у Верховній Раді (законопроект № 4272). Так буде погашатися взаємна заборгованість “, – сказав він.
За його словами, причини виникнення боргів потрібно розглядати в комплексі. “Там є і питання неплатежів, і недофінансування бюджету, і багато інших. Цей закон частково допоможе вирішити проблему “, – зазначив він.
За словами Євдокимова, регулятор ініціює підготовку закону про стабілізацію розрахунків на оптовому ринку електроенергії. “Там все – і те, що стосується і поточних питань, в тому числі і врегулювання питань погашення заборгованості. Ми будемо просити Міністерство енергетики та вугільної промисловості просувати законопроект, тому що НКРЕКУ не має законодавчої ініціативи “, – пояснив він.
“До 20 травня ми будемо відпрацьовувати це питання, і буде вже готовий сам проект закону. Я думаю, що цей закон повинен вирішити цю проблему. Ми зробили його комплексним “, – додав Євдокимов.
За його словами, до розробки документа залучено багато фахівців в енергетичній галузі та фінансисти. “Було зроблено аналіз – чому виникали ці заборгованості”, – зазначив представник регулятора.
Євдокимов повідомив також, що в проекті закону щодо стабілізації розрахунків буде пропонуватися введення спецрахунків для водоканалів для нормалізації поточних платежів. “А борги – там будуть механізми, будемо розглядати і вирішувати, які механізми вибирати і реалізовувати”.
За його словами, є багато питань, які необхідно врегулювати з Мінфіном і Мінекономрозвитку.
Проект закону № 4272 передбачає погашення взаємних боргів енергокомпаній і держшахт на 3 млрд грн за рахунок податкових платежів з подальшим поверненням цих коштів до бюджету.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас