"Укртрансгаз" розглядає можливість залучення кредитів ЄБРР і ЄІБ для будівництва газопроводу між Україною та Польщею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртрансгаз" розглядає можливість залучення кредитів ЄБРР і ЄІБ для будівництва газопроводу між Україною та Польщею

Енергетика
164
Оператор газотранспортної системи компанія “Укртрансгаз” розглядає можливість залучення кредитного фінансування від Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) для будівництва газопроводу-інтерконнектора між газотранспортними системами України та Польщі.
Про це йдеться в річному звіті компанії, оприлюдненому в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).
“Орієнтовна вартість будівництва магістрального газопроводу-інтерконнектора на території України – 180 млн євро. “Укртрансгаз” розглядає можливість залучення фінансування з боку ЄБРР та ЄІБ. У такому випадку, передбачається, що умови кредитування за проектом інтерконнектора будуть аналогічними умовам кредитування проекту “Уренгой – Помари – Ужгород”, – йдеться в звіті.
За даними “Укртрансгазу”, проектна довжина газопроводу складає 100 кілометрів – від газовимірювальної станції “Дроздовичі” (на кордоні України та Польщі) і до дотискувальної компресорної станції “Більче – Волиця” (Україна).
Проектна пропускна спроможність газопроводу – 5-8 мдрд куб. м/рік в режимі роботи з Польщі в Україну і 5-7 млрд куб. м/рік в режимі з України в Польщу.
Нагадаємо, оператори ГТС України і Польщі – компанії “Укртрансгаз” і Gaz-System S.A. – планують ввести в експлуатацію газопровід-інтерконнектор між ГТС обох країн до кінця 2020 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас