Дефляція повернулася до Японії в березні вперше за 5 місяців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефляція повернулася до Японії в березні вперше за 5 місяців

Світ
208
Споживчі ціни без урахування вартості свіжих продуктів харчування в Японії (ключовий показник інфляції, відстежується ЦБ) в березні 2016 року знизилися на 0,3% в річному вираженні після нульової зміни в попередні два місяці, свідчать офіційні дані.
Дефляція в Японії зафіксована вперше за п’ять місяців. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, також прогнозували зниження цін, але менш значне – в середньому на 0,2%.
Споживчі ціни без урахування вартості продуктів харчування та енергоносіїв збільшилися на 0,7% після підвищення на 0,8% місяцем раніше, тоді як експерти очікували збереження лютневих темпів зростання.
Загальний індекс споживчих цін в Японії знизився в березні на 0,1% після зростання на 0,3% в лютому, передбачалася нульова зміна.
Японська промисловість демонструвала відновлення в березні: обсяг виробництва зріс на 3,6% в порівнянні з попереднім місяцем і на 0,1% в річному вираженні після значного зниження обох показників в лютому, коли на тиждень були закриті підприємства автогіганта Toyota Motor Corp. по всій країні.
Аналітики в середньому прогнозували підвищення на 2,8% порівняно з лютим і падіння на 1,6% до березня минулого року.
Разом з тим економісти поки не вірять в довгострокове відновлення в цьому секторі, однією з причин песимізму є сильний землетрус на півдні Японії, що стався раніше в квітні.
Роздрібні продажі в Японії скоротилися в березні на 1,1% в порівнянні з попереднім місяцем при очікуваному падінні на 1,4%. У річному вираженні показник зріс на 1,4%, а не на 0,5%, як припускали економісти. При цьому споживчі витрати в цілому впали на 5,3%, тоді як аналітики розраховували на зниження на 4,1%.
Рівень безробіття в Японії знизився в березні з 3,3% до 3,2%, хоча змін не очікувалося.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас