Порошенко оприлюднив основні проблеми в забезпеченні ЗСУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко оприлюднив основні проблеми в забезпеченні ЗСУ

Казна та Політика
569
Президент України Петро Порошенко констатував наявність дефіциту новітніх видів амуніції і високоточних боєприпасів у Збройних силах України.
“По-перше, вкрай незадовільним є рівень забезпечення військ сучасними радіолокаційними комплексами і лазерними далекомірами, в тому числі приладами нічного бачення з функцією далекоміра”, – сказав президент під час презентації нових і модернізованих зразків озброєння і військової техніки ракетних військ і артилерії в смт. Дівички Київської області в середу.
Крім того, за словами П.Порошенка, армії не вистачає програмного забезпечення для управління вогнем по противнику з використанням комп’ютерних планшетів і кишенькових комп’ютерів.
“По-третє, критичним є відсутність в підрозділах розвідки безпілотних комплексів розвідки. І, нарешті, більш ніж очевидною є необхідність оснащення артилерійських підрозділів сучасними технічними засобами контрбатарейної боротьби дальньої дії, причому як вітчизняного виробництва, так і отриманих в рамках міжнародного співробітництва”, – сказав він.
П.Порошенко також вказав на необхідність відпрацювання питання поставки в ЗСУ високоточних боєприпасів.
“Це окрема задача підприємствам і керівництву” Укроборонпрому “, – сказав глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас