У Німеччині влада і автоконцерни домовилися про премії покупцям електромобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині влада і автоконцерни домовилися про премії покупцям електромобілів

Світ
759
Уряд Німеччини і представники автомобільної промисловості домовилися про виплату премій покупцям електромобілів, пише DW з посиланням на суспільно-правову радіостанцію Deutschlandfunk.
Згідно з домовленістю, при покупці електрокара покупцеві може бути відшкодована частина його вартості в розмірі 4000 євро.
Уточнюється, що витрати будуть поділені навпіл між державою і автовиробниками. Раніше повідомлялося, що загальна сума премій може скласти 1,2 мільярда євро. З приводу деталей домовленості 27 квітня очікується спільна заява міністра фінансів Вольфганга Шойбле, міністра економіки Зигмара Габріеля і міністра транспорту Олександра Добріндта.
У зв’язку з цим проектом в уряді були розбіжності. У минулому дискутувалася можливість купівельної премії в п’ять тисяч євро для фізичних осіб і в три тисячі євро для підприємств. Премії також повинні були виплачуватися не тільки покупцям електромобілів, але і гібридів з суміщенням двигуна внутрішнього згоряння з акумулятором, що дозволяє деякий час рухатися без звичайного палива.
Раніше в уряді заявляли, що розробляють стратегію будівництва електромобілів, що включає створення широкої мережі електрозарядних станцій і стимулювання переходу на електромобілі. Згідно з цими планами, до 2020 року на дорогах країни повинні з’явитися не менше одного мільйона електромобілів. Зараз в ФРН експлуатуються менше 50 тисяч таких машин.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас