Мінфін України ініціює спрощення обміну податковими даними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін України ініціює спрощення обміну податковими даними

Казна та Політика
529
Робоча група експертів під керівництвом Міністерства фінансів спільно з Державною фіскальною службою (ДФС), Нацбанком і Мінекономрозвитку на виконання розпорядження прем’єра підготувала пакет законодавчих ініціатив щодо спрощення процедури обміну податковими даними про фіскальний статус суб’єктів господарювання.
“Зокрема, запропонований пакет дозволить істотно скоротити, спростити і вдосконалити процес отримання довідок про фіскальний статус суб’єктів господарювання”, – йдеться в повідомленні Мінфіну.
Міністерство розраховує, що виконання цього плану істотно спростить процес ведення бізнесу, дозволить підвищити позицію України в рейтингу Doing Business та матиме позитивний вплив на поліпшення інвестиційного клімату країни.
Група, зокрема, пропонує скасувати посвідчення довідки про проведення декларування валютних цінностей, доходів та майна резидента за межами країни; видачу довідки про відсутність заборгованості по платежах перед бюджетом (при здійсненні виплат за зовнішньоекономічними контрактами у гривні), довідку про взяття на облік платника податків за формою № 4-ОПП.
Серед інших документів, від яких намічено відмовитися, – виписка з реєстру платників податку на додану вартість (ПДВ) за формою № 2-ВР, повідомлення про взяття на облік платника єдиного внеску за формою № 2-ЄСВ та про взяття на облік за основним місцем обліку за формою № 16-ОПП.
Група пропонує скасувати довідку про курси валют, зобов’язавши судові та правоохоронні органи, міністерства і відомства, пенсійні фонди самостійно брати їх на сайті Нацбанку.
Серед запропонованих нововведень також видача за місцем звернення довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток і підтвердження статусу податкового резидента країни.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас