ЄБРР виділить Україні додатково EUR 40 млн на будівництво СВЯП-2 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділить Україні додатково EUR 40 млн на будівництво СВЯП-2

Енергетика
353
Кабінет міністрів України та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) домовилися про виділення додаткових EUR40 млн на будівництво сховища відробленого ядерного палива (СВЯП-2).
Відповідний меморандум підписаний у вівторок в рамках заходів з нагоди 30-ми роковинами аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
Угода від української сторони підписав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, від ЕБРР – президент банку Сума Чакрабарті.
Третя угода про внесення змін до Грантова угода між урядом України та Державним спеціалізованим підприємством “ЧАЕС” як одержувачем і ЄБРР передбачає додатковий грант в сумі EUR40 млн для фінансування будівництва СВЯП-2.
СВЯП-2 призначений для прийому, підготовки до зберігання і безпосередньо зберігання відпрацьованих тепловиділяючих збірок (ВТВЗ) і відпрацьованих додаткових поглиначів (ВДП), які на Чорнобильській АЕС.
Напередодні міжнародні донори на конференції зі збору коштів на рахунок ядерної безпеки в Києві ухвалили рішення про додаткові внески на реалізацію чорнобильських проектів на загальну суму EUR87,5 млн, у тому числі ЄБРР підтримав рекомендацію щодо виділення додатково EUR40 млн.
Віце-прем’єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко повідомив, що для закінчення проектів на Чорнобильській АЕС Україна виплатила EUR3,58 млн заборгованості і додатково внесла ще EUR1,4 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас