Української армії виділять рекордну за 25 років суму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Української армії виділять рекордну за 25 років суму

Казна та Політика
1048
У 2016 році на бойову підготовку та обладнання полігонів Збройних сил України виділено майже 2 млрд грн, що дорівнює загальній фінансування даного напрямку за всі роки незалежності країни.
Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.
“Є проект по” Широкому лану “, де, сподіваюся, в травні ми почнемо будувати містечко на одну бригаду, хоча планували зробити на кожному полігоні мінімум два сучасних містечка для двох бригад. Там будуть передбачені практично всі умови для навчання”, – розповів він .
Полторак зазначив, що 28 квітня йому представлять проект реорганізації “Широкого лану”, після чого буде оголошено конкурс на проведення всіх запланованих робіт на полігоні.
За словами глави Міноборони, на “Широкий лан” буде виділено 100 млн грн, аналогічну суму дадуть на відновлення штабу Військово-морських сил. Крім того, 50 млн грн піде на фінансування навчальних центрів Сил спеціальних операцій.
“Трохи дамо на Львівський навчальний центр. Повністю централізоване військове містечко з усією інфраструктурою, яка повинна передбачатися. Таку інфраструктуру ми взяли у колег в країнах НАТО. Я зустрічався з багатьма компаніями, в тому числі з США, які готові приєднатися до тієї роботи, і думаю, що ми будемо їх залучати “, – підкреслив Полторак.
Нагадаємо, раніше в Міноборони заявили, що в 2016 році на заходи з розвитку озброєння і військової техніки в Україні передбачено 7 млрд грн, що в чотири рази перевищує обсяг фінансування 2014 року, і майже у вісім разів – обсяг фінансування 2013 року.
За матеріалами:
5 канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас