Volkswagen став лідером з продажу автомобілів в I кварталі, випередивши Toyota — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen став лідером з продажу автомобілів в I кварталі, випередивши Toyota

Фондовий ринок
515
Німецький автомобілебудівний концерн Volkswagen AG став лідером за обсягом продажів автомобілів в першому кварталі 2016 року, випередивши Toyota Motor Corp., яка очолювала список найбільших світових автовиробників протягом останніх чотирьох років.
Глобальні продажі автомобілів Toyota в січні-березні скоротилися на 2,3% – до 2,46 млн машин, повідомила агентству Bloomberg представник японської компанії Кайо Дой.
Для порівняння: світові продажі Volkswagen в першому кварталі виросли на 0,8% – до 2,5 млн автомобілів.
General Motors скоротила продажі в минулому кварталі на 2,5% – до 2,36 млн машин, зайнявши третє місце за обсягом реалізації автомобілів.
У лютому Toyota була змушена призупинити на один тиждень складальні підприємства в Японії через вибух на заводі компанії Aichi Steel Corp., що поставляє компоненти для автомобілів Toyota.
У цьому місяці японський автовиробник зіткнувся з новою проблемою: серія землетрусів в префектурі Кумамото змусила його зупинити складальні лінії. Простій підприємств призведе до втрати виробництва близько 80 тис. автомобілів, відзначають в компанії.
Тим часом Volkswagen, що знаходиться в центрі “дизельного скандалу”, збільшив продажі в Китаї в січні-березні на 6,4%, в Західній Європі – на 3,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас