МЕРТ створив інформаційний ресурс для публічних закупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЕРТ створив інформаційний ресурс для публічних закупівель

Казна та Політика
210
Міністерство економічного розвитку і торгівлі створило інформаційний ресурс Infobox, який повинен допомогти державним замовникам розібратися в процесі публічних закупівель, повідомляється на сайті міністерства у вівторок.
“Головне завдання ресурсу – забезпечити інформаційну підтримку замовникам під час реформування системи державних закупівель і переведення всіх державних тендерів в електронну систему ProZorro”, – пояснюється в повідомленні.
Адреса сайту – http://infobox.prozorro.org.
За словами заступника генерального директора держпідприємства “Зовнішторгвидав України” Надії Бігун, Infobox має два основні розділи: Державні закупівлі для “чайників” і Бібліотека зразкових специфікацій, які допоможуть знайти і оформити специфікацію на закуповувані товари.
Як повідомлялося, з 1 квітня 2016 року набрав чинності закон “Про державні закупівлі”, в зв’язку з чим все міністерства, відомства і найбільші державні компанії з цієї дати повинні перевести свої закупівлі в електронну систему ProZorro.
За даними МЕРТ 1 квітня розпочався перший етап впровадження електронної системи держзакупівель. З 1 серпня 2016 року використання електронної системи стане обов’язковим для інших (регіональних) державних замовників.
У пілотному режимі електронна система працювала з лютого 2015 року. Її використання було добровільним: кожен держзамовник міг проводити в електронній системі ProZorro допорогових закупівлі товарів і послуг на суму до 200 тис. грн і робіт – до 1,5 млн грн. У пілотному режимі ProZorro заощадила понад 1,4 млрд грн.
Зараз систему ProZorro використовує більше 4 тис. замовників, а до кінця року до неї будуть підключені вже близько 16 тис. замовників.
У перший рік роботи пілотного проекту права на ProZorro належали Transparency International, після чого права були передані держпідприємству “Зовнішторгвидав України”, яке підпорядковане МЕРТ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас