Нові швейцарські франки виявилися недовговічними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові швейцарські франки виявилися недовговічними

Світ
1075
Нова купюра в 50 швейцарських франків виявилася недовговічною – забарвлення і написи стираються, а саму банкноту легко пошкодити – вона тріскається і сильно мнеться. Крім того, нові гроші поки приймають далеко не всі банкомати країни.
Як повідомляє швейцарське російськомовне видання «Швейцарія ділова», багато жителів країни скаржаться на оновлені гроші. У Нацбанку у відповідь на це заявили, що незручності у використанні можуть бути пов’язані з матеріалом, з якого купюри створені – це не звичайний банкнотний папір, а Durasafe, що складається з двох шарів паперу і полімерної середини.
Передбачалося, що цей матеріал, а також технологія металографського друку дозволить підвищити рівень захисту купюр від підробок. На практиці при зіткненні з водою фарба і деякі написи починають стиратися.
Виникли проблеми і при видачі нових грошей в банкоматах – повідомляється, що деякі АТМ банку Raiffeisen, наприклад, неправильно видають купюри, через що вони гнуться, і клієнтам доводиться витягувати їх вручну.
У Raiffeisen відзначили, що при тестуванні нових франків таких інцидентів не виникало, а проблема виявлена в декількох банкоматах банку – найближчим часом її обіцяли вирішити.
У Нацбанку Швейцарії також закликали використовувати гроші за призначенням, а не дряпати і гнути купюри. При цьому, підкреслили в банку, навіть в пошкодженому стані банкноти залишаться платоспроможними.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас