Іран може почати поставки нафти і газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іран може почати поставки нафти і газу в Україну

Енергетика
1161
Іран може почати поставки нафти і газу в Україну, а також готовий брати участь в модернізації українських нафтопереробних потужностей.
Про це заявив посол Ірану в Україні Мохаммад Бехешті-Монфаред на прес-конференції в Києві.
“Я думаю, існують перспективи (поставки іранського газу і нафти в Україну – Ред.). Краща інфраструктура для цього – існуючі нафто- і газопроводи Іран – Туреччина – Європа”, – сказав він.
За словами посла, Іран також планує брати участь в модернізації нафтопереробних заводів на території України, в тому числі – для розширення можливостей зберігання нафтопродуктів.
Як повідомлялося, в березні Україна і Іран домовилися про співпрацю в енергетичній сфері.
Сторони домовилися про початок роботи над проектами участі українських підприємств у модернізації іранської енергетичної інфраструктури та тепло- і гідрогенераціі.
Зокрема, мова йде про будівництво і модернізацію електромереж 400 кВ. Також обговорювалася участь українських фахівців в обслуговуванні, модернізації та проектах безпеки Бушерської АЕС.
Іранська сторона висловила готовність до участі в модернізації української газотранспортної системи, організації поставок нафти до Одеси і газу з Південного Парса (район Ірану) через Туреччину і Україну до Європи.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас