У Goldman Sachs можна буде відкривати депозити від $ 1, - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Goldman Sachs можна буде відкривати депозити від $ 1, - FT

Кредит&Депозит
720
Американський банк Goldman Sachs надає своїм клієнтам можливість відкривати ощадні рахунки на суми від $ 1 через інтернет.
Як пише Financial Times, рішення задіяти цей сегмент ринку було прийнято на тлі бажання керівництва банку знайти нові напрямки для додаткового фінансування.
Видання зазначає, що у Goldman Sachs виявилася мінімальна дохідність акцій за квартал в річному обчисленні за чотири останні роки – всього 6,4%. Втім, слабкі результати в першому кварталі продемонстрували всі провідні банки США. На їх показники вплинули волатильність ринків і більш жорстке законодавство.
Нова послуга з депозитами від $ 1 пропонується на платформі gsbank.com, яку банк отримав після придбання ощадних рахунків на $ 16 млрд у компанії GE Capital. В результаті в Goldman Sachs перейшли 145 тис. вкладників, і банк намагається додатково залучити індивідуальних клієнтів, пропонуючи річну ставку по депозитах в розмірі 1,05%. Як зазначає FT, це значно вигідніше, ніж у найбільших мережевих банків, таких як Citibank, JPMorgan Chase і Bank of America.
Як пояснив директор по стратегії Goldman Sachs Стівен Скерріт, нова послуга введена для того, щоб розширити джерела фінансування GS Bank, який раніше орієнтувався на оптові джерела фінансування і “брокерські депозити” (тобто розміщення брокерами рахунків в банку під високі відсотки).
Експерт з банківської справи сайту управління особистими фінансами NerdWallet Дева Голдстейн зазначив, що не впевнений, кинуться вкладники в Goldman Sachs з інших онлайн-банків. Однак він вважає, що сам бренд Goldman може викликати інтерес у клієнтів, так як він міцно асоціюється з американською мрією про багатство.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас