Ще двоє відомих польських політиків працюватимуть в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ще двоє відомих польських політиків працюватимуть в Україні

Казна та Політика
1253
Екс-міністр внутрішніх справ Польщі, екс-воєвода Малопольського воєводства Єжи Міллер і відомий польський журналіст, екс-депутат Сейму Мирослав Чех увійдуть до групи стратегічних радників в Україні.
Як заявив в понеділок на прес-конференції у Варшаві співголова цієї групи, польський фінансист і реформатор Лешек Бальцерович, таку рекомендацію подав він сам.
“Моїм заступником буде пан Єжи Міллер, який був моїм співробітником в 1997-2000 роках. Він є одним з видатних чиновників державного рівня”, – сказав Бальцерович.
За його словами, Міллер має значний досвід роботи на різних державних посадах і має не тільки теоретичними, але й практичними знаннями.
Чеха Бальцерович назвав “живим мостом” між Польщею і Україною, оскільки той є етнічним українцем.
За його словами, Міллер і Чех вже знаходяться в Україні і діють відповідно до наміченого плану.
Найважливішою метою своєї роботи в Україні польський реформатор назвав створення групи стратегічних радників, які будуть працювати для української влади – президента, уряду і парламенту.
У той же час він наголосив на важливості того, що група буде мати вплив і брати участь в прийнятті важливих державних рішень “від самого початку”.
“Мова йде про те, щоб мати експертний вплив на перші проекти і стратегічні плани. Ця пропозиція була прийнята (українською владою – ред.)”, – сказав Бальцерович.
За його словами, першою його пропозицією буде створення команди і програми, “яка повинна бути конкретною і водночас зрозумілою”.
Він наголосив на необхідності викорінити ту частину української системи, яка потребує виправлення і змін.
“З упевненістю можу сказати, що мова йде про юридично-адміністративне оточення підприємництва, особливо в сфері малого бізнесу. Це вимагає швидких кроків, які вимагають якихось агентств або інспекцій, якщо виявиться, що йому (малому бізнесу. – Ред.) сильно перешкоджають “, – додав він.
Бальцерович підкреслив, що в Україні є 1,5 тисячі державних підприємств, які або не діють, або погано функціонують. Необхідною для цього сектора він назвав процес реструктуризації і через деякий час приватизації.
“Треба провести аудит законодавства і подивитися, що варто ліквідовувати. При цьому треба ліквідувати так, щоб воно відроджувалося”, – сказав Бальцерович.
Як відомо, минулого тижня Бальцерович був призначений представником президента в Кабміні, а також співголовою групи підтримки реформ в Кабміні. Другим співголовою цієї групи став екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас