Кабмін встановив право на доплати для громадян, які працюють в зоні відчуження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін встановив право на доплати для громадян, які працюють в зоні відчуження

Казна та Політика
104
Кабінет міністрів України з 1 січня 2016 року поновив право на доплати для громадян, які працюють в зоні відчуження.
Як повідомили в Департаменті інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабміну, це передбачено постановою уряду від 20 квітня 2016 року №297.
“З метою врегулювання питання про відновлення права громадян, які працюють в зоні відчуження, на встановлення доплат, внесено зміни до постанови Кабінету міністрів України від 10 вересня 2008 р №831” Про доплати особам, які працюють в зоні відчуження “. Це передбачено законом України” Про внесення зміни до закону України “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” від 4 лютого 2016 року №987-VIII “, – йдеться в повідомленні.
Розмір такої доплати зазначеним особам становить 150% мінімальної заробітної плати на 1 січня відповідного року.
Нагадаємо, профспілки підприємств зони відчуження Чорнобильської АЕС підтримали рішення уряду про відновлення доплат працівникам за небезпечні умови роботи в зоні, які були скасовані з січня поточного року.
У зоні працюють майже 11 тис. Осіб, які мають отримувати відповідні надбавки. З них 6,5 тисячі складають робочі держпідприємств, які працюють відповідно до державних програм, в тому числі 2,5 тисячі робочих самої Чорнобильської АЕС. Решта 4,5 тисячі – працівники інших державних підприємств, які займаються обслуговуванням зони відчуження і живуть там людей. До них відносяться обслуговуючий персонал, пожежники і правоохоронці, медики та інші.
Представник Атомпрофспілки в Чорнобильській об’єднаній організації профспілки Микола Тетерін висловив стурбованість намірами уряду скасувати право на пільгову пенсію працівникам зони відчуження. Він повідомив, що зараз профспілки проводять переговори з Міністерством соціальної політики, щоб зупинити цей процес.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас