Mercedes вирішив побудувати завод в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Mercedes вирішив побудувати завод в Польщі

Фондовий ринок
749
Німецький концерн Daimler AG 22 квітня прийняв рішення про місце розташування заводу з виробництва двигунів для Mercedes Benz Manufacturing (MBM). За неофіційною інформацією польської газети Rzeczpospolita, новий завод буде розташовуватися в передмісті Явора в Нижній Сілезії.
Таке рішення було прийнято, незважаючи на досить конкурентні пропозиції Угорщини та Румунії. Daimler вже має в Угорщині завод, в який вже інвестували додатково 250 млн євро. Румуни ж пропонували Mercedes територію під виробництво в Себес, де виробляються коробки передач.
Відомо також, що в інвестиціях була зацікавлена і Словаччина, але там потроху скорочуються можливості будівництва нових заводів. Jaguar Land Rover, який нещодавно вирішив будувати підприємство в словацькій Нітрі замість польського Явора, має проблеми з пошуком співробітників.
У новий завод мають намір інвестувати 800 млн євро і працевлаштувати там 1,5 тис. осіб.
Про пошук місця для нових заводів розповів глава MBM Маркус Шеффер на початку березня під час Міжнародного автосалону в Женеві. Тоді в якості одного з потенційних місць розглядалася Польща.
Відзначимо, Мercedes в першому кварталі 2016 став продав 483 тис. Авто преміум-класу, що на 13% більше, ніж рік тому. Компанія має намір до 2020 року обігнати світового лідера BMW.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас