ЛАЗ розраховує на поставки автобусів в Іран — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛАЗ розраховує на поставки автобусів в Іран

Фондовий ринок
491
City Transport Group (CTG), керуюча компанія ТОВ “Львівські автобусні заводи” ( “ЛАЗ”), розраховує на великі контракти з постачання автобусів в Іран з урахуванням намірів цієї країни набути більш 16 тис. нових автобусів в рамках Державної програми на 2016-2018 рр. з розвитку міського транспорту, повідомляється в прес-релізі CTG в понеділок.
“Після зняття в ЄС санкцій на іранських рахунках акумульовано близько $ 40 млрд, які будуть спрямовані на розвиток авіації, транспорту, інфраструктури. Загальний обсяг іранського ринку, з урахуванням застарілої техніки, яка буде також оновлена в найближчі п’ять років, – близько 30 тис. автобусів різних модифікацій “, – цитує прес-служба директора CTG з розвитку в країнах Перської затоки Вахіда Могадама (Vahid Moghadam).
За його словами, близько 70% закуповуються транспортних засобів складуть міські та міжміські автобуси, оснащені газовими (CNG) двигунами.
“Держбюджет Ірану на поточний рік буде затверджений тільки до літа, але, згідно з прогнозами фахівців, в 2016 році на закупівлю громадського транспорту буде передбачено близько $ 0,5 млрд”, – зазначає В.Могадам.
За даними CTG, Іран планує провести 10 великих тендерів для поставки транспорту в найбільші міста – Тегеран, Машхад, Ісфахан, Тебріз, Шираз, Карач. Тільки в поточному році в Тегеран може бути поставлено до 2 тис. автобусів.
Як зазначив комерційний директор CTG Вадим Легкий (Vadim Legkyi), в листопаді 2015 року на щорічній виставці громадського транспорту “Тегеран-експо” і “Машхад-експо” сtg представила 12-метровий CTG-183 на CNG-двигуні і 18-метровий дизельний CTG -293 (гармошка). При цьому City Transport Group сталa єдиним представником Європи на цих виставках.
У прес-службі наголошують, що автобуси проїхали понад 6 тис. км по території України, РФ, Азербайджану, що, по суті, стало тестами для машин.
За словами В.Легкого, сtg – єдина компанія, що пройшла процес омологації в Ірані (відповідності транспортного засобу техніко-експлуатаційним стандартам і особливостям внутрішнього законодавства).
“Головним результатом виставки стало те, що керівництво Ірану сприймає продукцію СТG з німецької комплектацією як заміну китайським виробникам”, – наголошується в прес-релізі.
Автобуси CTG сертифіковані за європейськими стандартами ISO 9001 і 14001.
В даний час City Transport Group готує п’ятирічну стратегію розвитку заводів компанії під реалізацію міжнародних контрактів.
“Для нас завдання максимум – отримати до 25% поставок автобусів в Іран. Наші виробничі потужності дозволяють виробляти до 2 тис. од. автотранспорту в рік”, – підсумував В.Легкій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас