Співробітники "Енергоатому" сьогодні пікетуватимуть Мін'юст через арешт рахунків компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники "Енергоатому" сьогодні пікетуватимуть Мін'юст через арешт рахунків компанії

Енергетика
381
Співробітники всіх атомних електростанцій (АЕС) України 26 квітня о 14:00 за ініціативи Атомпрофспілки вийдуть на акцію протесту під Міністерство юстиції України, повідомила прес-служба НАЕК “Енергоатом”.
“Атомники змушені вдатися до такого крайнього заходу – протесту – через бездіяльність Мін’юсту в вирішенні питання безпідставного арешту рахунків” Енергоатому “, – зазначено в повідомленні.
В “Енергоатомі” підкреслили, що через арешт рахунків компанії припинені всі платежі за ядерне паливо, ядерні матеріали та вивезення відпрацьованого ядерного палива.
“Наслідками прострочення зазначених платежів може стати затримка у поставках ядерного палива на АЕС України, а, отже, зупинки енергоблоків АЕС. Під загрозою виплата заробітної плати атомникам”, – відзначили в прес-службі.
За даними компанії, через арешт рахунків компанії також не вдається належним чином обслуговувати кредити.
Як повідомлялося, в березні 2016 року Державна виконавча служба заарештувала рахунки і майно “Енергоатому” на загальну суму 200 млрд грн, фактично заблокувавши фінансово-господарську діяльність найбільшої в Україні енергогенеруючої компанії.
Арешт рахунків проведений у справі про стягнення заборгованості в 127,3 млн грн на користь ЗАТ СП “Укрелектроват”, яку “Енергоатом” вважає сумнівною. Дана сума боргу була сформована шляхом індексації боргу в 2,5 млн грн за одноосібним рішенням судового експерта.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас