Україна приєдналася до Паризької угоди про боротьбу зі зміною клімату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна приєдналася до Паризької угоди про боротьбу зі зміною клімату

Світ
204
Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко в п’ятницю в Нью-Йорку підписав від імені України спрямовану на боротьбу з глобальним потеплінням Паризьку угоду, і тим самим Україна офіційно приєдналася до даного договору.
“Історичний момент – Україна підписала Паризьку угоду про боротьбу зі зміною клімату”, – розміщено повідомлення в акаунті Місії України в ООН.
За інформацією центру новин ООН, Паризька хартія з клімату вступить в силу на 30 день після того, як його ратифікують не менше 55 країн, на які в сукупності припадає, як мінімум, 55% викидів парникових газів.
Паризька хартія націлена на боротьбу з глобальним потеплінням, буде діяти в рамках Конвенції ООН зі змін клімату (UNFCCC). Текст документа узгоджений на 21-й конференції учасників UNFCCC в Парижі і прийнятий консенсусом 12 грудня 2015 року.
Документ передбачає в якості спільної мети 196 країн світу стримування підвищення середньої температури на Землі в межах 2 градусів Цельсія до 2100 року від рівня доіндустріальної епохи, а також докладання зусиль щодо стримування цього показника в межах 1,5 градусів Цельсія.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас