Колишній власник агрохолдингу "Мрія" створив нову компанію і повертається в бізнес, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колишній власник агрохолдингу "Мрія" створив нову компанію і повертається в бізнес, - ЗМІ

Аграрний ринок
1497
Колишній власник збанкрутілого аграрного холдингу «Мрія», який в 2014 році перейшов у власність міжнародних кредиторів, Іван Гута створив нову компанію «Аграрна Городниця» в Тернопільській області і планує повернутися в агробізнес.
Про це з посиланням на власні джерела повідомила «Економічна правда».
За даними журналістів, на минулому тижні Гута провів збори з мешканцями села Городниця (Тернопільська обл.), на якому оголосив про створення нової компанії «Аграрна Городниця».
«Займатися фірма буде зерновими, вирощуванням картоплі. Орендна плата за пай – 1 тонна пшениці, разова виплата за оформлення договору – 650 гривень або мішок цукру », – повідомляє джерело.
Компанія також буде займатися виноробством, вирощуванням баранів і курей.
За даними ЗМІ, управляти даним напрямком буде нинішній завідувач свинофермою «Мрія» в селі Городниця Андрій Козак.
Також, за словами джерела, восени Гута спробує повернути «Мрію».
За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, «Аграрна Городниця» була зареєстровано 7 грудня 2015 року зі сумою статутного капіталу 1000 гривень. Засновником і учасником фірми значиться Іван Гута, а керівником є Оксана Козак.
Нагадаємо, після технічного дефолту, оголошеного в серпні 2014 року, «Мрія» перейшла під контроль кредиторів – великих міжнародних банків і інвестиційних фондів. Загальна сума боргу «Мрії» перед новими власниками становить 1,2 млрд дол. Зараз тривають переговори щодо реструктуризації цього боргу.
У грудні 2014 року Високий суд правосуддя Британських Віргінських островів визнав банкрутом мажоритарного акціонера «Мрії» – HF Assets Managment Limited. У січня 2015 р. Інтерпол оголосив в розшук 33-річного Миколи Гуту, сина засновників і співвласників агрохолдингу «Мрія» Івана Гути та Клавдії Гути, за підозрою в шахрайстві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас