Ціни на нафту почали тиждень зі зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту почали тиждень зі зниження

Енергетика
372
Світові ціни на нафту знижуються в понеділок в межах 1-1,5% після значного зростання минулого тижня, оскільки інвестори вирішили зафіксувати прибуток.
“Станом на 7:40 вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 1,13% – до 44,56 долара за барель, червневих ф’ючерсів на нафту марки WTI – на 1,44%, до 43,10 долара за барель “, – йдеться в повідомленні.
Минулого тижня зростання цін сприяли статистичні дані, які свідчать про незначне зростання запасів сировини в США і скорочення числа бурових установок, а також ослаблення американської валюти. Так, згідно з даними Міненерго США, комерційні запаси нафти в країні (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 15 квітня, зросли на 2,1 мільйона барелів, до 538,6 мільйона барелів, при прогнозах зростання на 2,4 мільйона барелів.
Американська нафтогазова сервісна компанія Baker Hughes повідомила, що за підсумками що завершився 22 квітня робочого тижня число бурових установок в США скоротилося на 9 одиниць, або на 2,05%, і склало 431 одиниць. У річному вираженні показник знизився на 501 одиницю, або на 53,7%.
Ослабіла американська валюта також сприяла позитивній динаміці на нафтовому ринку, оскільки ціни на нафту прив’язані до долара, і більш слабкий долар робить нафтопродукти дешевше для власників іноземних валют.
Завдяки цим факторам ціни на нафту минулого тижня піднялися до максимальних значень 2016 року. “Я думаю, була деяка фіксація прибутку після сильного ралі в кінці минулого тижня”, – наводить агентство Reuters слова аналітика Energy Aspects Вірендри Чаухан (Virendra Chauhan).
За матеріалами:
ПРАЙМ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас