Бальцерович і Міклош працюватимуть в Кабміні Гройсмана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бальцерович і Міклош працюватимуть в Кабміні Гройсмана

Казна та Політика
477
Лешек Бальцерович став представником Президента в Кабінеті Міністрів. Відповідний указ Петро Порошенко підписав в п’ятницю.
Президент Петро Порошенко разом з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом провів зустріч з Лешеком Бальцеровичем і Іваном Міклошем.
Бальцерович під час зустрічі зазначив, що розвиток України значно краще, ніж картинка, яку малюють про неї. “Я повинен показати ці досягнення, які не завжди помічаються Заходом”, – сказав польський реформатор.
Він запевнив, що одним з напрямків його діяльності на новій посаді буде активна робота із західними інвесторами і політиками для подання реальної ситуації в Україні і досягнень нашої країни на шляху реформ.
Бальцеровича також призначили радником Президента України і співголовою Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні. Ще одним співголовою групи буде колишній віце-прем’єр-міністр і екс-міністр фінансів Словаччини Іван Міклош, який одночасно керуватиме групою радників прем’єр-міністра Володимира Гройсмана.
Міклош в свою чергу зазначив, що Україна має значний невикористаний потенціал. “Нашою метою буде не створення якоїсь паралельної структури, а допомога українським реформаторам подолати проблеми. Будемо працювати”, – підкреслив він.
Створення єдиної Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні було підтримано Європейським Союзом. У четвер, Петро Порошенко обговорював це питання з Комісаром Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганессом Ганом.
Нагадаємо, Лешек Бальцерович – один з архітекторів успішних польських реформ який працював віце-прем’єр-міністром і міністром фінансів Польщі в 1989-91 і 1997-2000 рр., А також головою Національного банку Польщі в 2000-2007 рр.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас