Парубій анонсував фундаментальні зміни в роботі Ради — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парубій анонсував фундаментальні зміни в роботі Ради

Казна та Політика
717
На наступному пленарному тижні Верховна Рада може зайнятися реформуванням своєї роботи і зміною регламенту. Про це заявив голова ВР Андрій Парубій, повідомляє прес-служба парламенту.
Спікер нагадав, що однією з найважливіших пропозицій, напрацьованих у співпраці з главою місії Європейського парламенту Петом Коксом, є питання зміни регламенту роботи ВР.
“Була проведена дуже важка робота. І апаратом парламенту, і віце-спікером Оксаною Сироїд вже напрацьовано законопроект, який фундаментально змінює регламент роботи Верховної Ради”, – заявив Парубій.
“У середу ми зустрічалися з керівниками парламентських груп і фракцій. Ми домовилися, що вони протягом тижня проговорити це законопроект з депутатами і фракціями. І я буду пропонувати, щоб на наступному пленарному тижні прийняти його за основу і в цілому”, – додав він.
Спікер також повідомив, що змінами до регламенту передбачена більш тісна робота з урядом з питань, які найбільше хвилюють Раду.
“У питаннях реформи парламенту і співпраці з місією Кокса ми повинні бути швидкими і дієвими”, – підкреслив Парубій.
Нагадаємо, 17 березня парламент прийняв постанову “Про заходи щодо реалізації рекомендацій щодо внутрішньої реформи і підвищення інституційної спроможності Верховної Ради”.
Документом визнаються рекомендації місії Європарламенту як основа для внутрішньої реформи і підвищення інституційної здатності Ради.
Рекомендаціями, зокрема, пропонується засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій (депутатських груп) проводити в закритому для засобів масової інформації режимі.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас