Влада США запропонувала посилити вимоги до бонусів фінансових працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США запропонувала посилити вимоги до бонусів фінансових працівників

Світ
171
Національне управління кредитних спілок (National Credit Union Administration, NCUA) запропонувало посилити вимоги до бонусних виплат працівників банківської сфери, при цьому зміни можуть торкнутися не тільки топ-менеджерів, а й менш високопоставлених співробітників.
Зокрема, регулятор виступає за виплату бонусів “відкладеними” акціями – паперами, якими співробітник може скористатися тільки через певний період часу (зазвичай близько трьох років), якщо за цей час за ним не буде зафіксовано ніяких порушень. Крім того, влада хоче закріпити за собою право вимагати повернення винагород, якщо буде доведено факт посадових злочинів.
Такі правила вже стали стандартом для керівників найбільших фінансових компаній Уолл-стріт, проте тепер передбачається поширити їх на інших працівників, діяльність яких пов’язана з високими ризиками на фінансових ринках.
NCUA запропонувало розділити фінансові компанії на три категорії в залежності від їх розміру, при цьому до великих фірм, які мають активи на суму понад $250 млрд, будуть застосовуватися суворі вимоги.
Так, топ-менеджери лідерів ринку, відповідно до розроблених вимог, будуть отримувати “відкладеними” акціями не менше 60% бонусу, причому скористатися паперами вони зможуть лише через чотири роки. Для другої групи ($ 50-250 млрд активів) частка “відкладених” акцій становитиме не менше 50%, термін – від трьох років.
Раніше в Євросоюзі були введені правила, згідно з якими бонуси співробітників фінкомпаній повинен перевищувати річну зарплату. В окремих випадках винагорода може перевищувати зарплату в два рази, але тільки після прямого схвалення акціонерами.
За матеріалами:
Financial Times
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас