Реформа дільничних: Нові інспектори чекають планшетів і сподіваються на високі зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформа дільничних: Нові інспектори чекають планшетів і сподіваються на високі зарплати

Казна та Політика
618
Глава Нацполіціі Хатія Деканоїдзе вчора в Києві презентувала проект реформи цього підрозділу МВС.
Старт проекту почали з столиці: тут дільничні, які пройшли переатестацію, відвідали перше заняття по підвищенню кваліфікації. Весь курс розрахований на 12 днів, або 96 годин, і містить кілька принципово нових моментів. Так, дільничних зобов’яжуть ходити на батьківські збори в школи, щоб там, слухаючи вчителів, визначати неблагополучні сім’ї, які потребують додаткового контролю. А щоб знизити кількість паперової роботи, на яку скаржаться всі дільничні, їх обіцяють оснастити планшетами.
Як розповіли нам в Нацполіціі, в Києві планують переучити 544 дільничних. Потім по черзі візьмуться за “аніскіних” у Київській, Миколаївській, Одеській, Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях. Всього ж новим стандартам роботи хочуть навчити 1366 дільничних.
На вчорашньому першому занятті ми застали дільничних вже в новій формі. Вона чорного кольору, та й на дотик здається набагато більш тонкою, ніж колишня міліцейська. Погони теж нового зразка: замість звичних зірок – сріблясті символи, злегка схожі на ромашки. В комплекті і нові сірі сорочки замість синіх.
“Видали поки один комплект. Сьогодні вперше надів. Незвично, що на погонах чотири зірки в ряд. Але сподіваюся, що звикну”, – розповів нам один з дільничних в званні капітана. Другий інспектор жартує: перевірити якість форми можна буде під дощем.
Була у дільничних можливість поспілкуватися і з керівництвом: один з “студентів”, дільничний з трирічним стажем Роман Сочка, прямо заявив Хатії Деканоїдзе, що одне з головних нарікань – багато паперової роботи (заповнення безлічі часом непотрібних документів), з-за чого залишається мало часу на роботу “в полі”. Пані Деканоїдзе подякувала поліцейському за прямоту і обіцяла, що постарається “озброїти” дільничних планшетами.
“Але для цього нам потрібні хороші сервери”, – додала Деканоїдзе. Але коли це станеться, уточнити не змогла, пославшись на дефіцит грошей.
Журналістам вона повідомила, що копам будуть збільшувати зарплати, і уточнила: на переформатування системи дільничних будуть потрібні десятки мільйонів гривень: “Після переатестації зарплата рядового складу досягає 4 тисяч гривень, поступово ми будемо домагатися її збільшення”.
Поліцейські, які проходять навчання за новою концепцією, нам розповіли, що в реформі червоною ниткою прописана нова ідеологія роботи: взаємодія з суспільством має на увазі, крім усього іншого, відвідування батьківських зборів в школах, які знаходяться на ділянці поліцейського. Тобто якщо дитина живе в проблемній родині, дільничного зобов’яжуть відвідувати батьківські збори класу, де вчиться школяр, і вживати необхідних заходів щодо його перевиховання.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас