Газ з Румунії: Що виграє Україна від нового партнерства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газ з Румунії: Що виграє Україна від нового партнерства

Енергетика
1727
Співпраця України і Румунії в сфері поставок газу економічно вигідно обом країнам. І хоча точних термінів реалізації домовленостей назвати поки складно, газотранспортна система (ГТС) України вже готова приймати палива з території Румунії, якій залишилося провести незначні технічні доопрацювання.
Про це розповів глава відділу зв’язків з громадськістю ПАТ “Укртрансгаз” Максим Белявський.
“З нашого боку, інфраструктура газотранспортної системи України технічно готова до прийняття газу з території Румунії. Наскільки мені відомо, для реалізації такого проекту, нашим румунським колегам потрібно провести незначні технічні доопрацювання, щоб забезпечити відповідний тиск подачі блакитного палива з території Румунії”, – зазначив представник оператора української ГТС.
Відкриття такого маршруту, підкреслив Белявський, дозволить не тільки підвищити рівень диверсифікації поставок газу, але і відкрити нові можливості для розвитку вітчизняного ринку газу.
“Логічно, що будь-який товаротранспортний рух товару (в нашому випадку, природного газу) є економічно вигідним. Про терміни реалізації сказати нічого поки не можемо, адже це залежить від румунської сторони”, – сказав Максим Белявський.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас