Uber заплатить $100 млн, щоб владнати позов про статус водіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber заплатить $100 млн, щоб владнати позов про статус водіїв

Фондовий ринок
578
Оператор сервісу онлайн-виклику таксі Uber виплатить $100 млн 385 тис. водіїв в американських штатах Каліфорнія і Массачусетс. Таким чином, досягнуто мирової угоди з учасниками двох групових позовів, повідомила в четвер Uber зі штаб-квартирою в Сан-Франциско (штат Каліфорнія).
Суть позову зводилася до визначення точного статусу водіїв, які співпрацюють з Uber. Компанія відмовляється вважати їх своїми співробітниками, пропонуючи більш обтічну контрактну основу. Uber пожертвувала кругленькою сумою, щоб залишити за собою право відмовлятися від послуг приватних візників. Тепер фірма, однак, зобов’язана буде заздалегідь попереджати їх про своє рішення і представляти його обгрунтування. Водії при цьому виторгували собі право поміщати в салоні машини написи з проханням не забувати про чайові.
Мирова угода підлягає затвердженню окружним суддею Едвардом Ченом. Заплановане на червень розгляд позовів в суді Сан-Франциско скасовується.
Юрист Шеннон Ліз-Ріордан, що представляє інтереси водіїв, назвала врегулювання спірної ситуації перемогою своїх клієнтів. «Деякі засмутяться, дізнавшись, що до суду справа не дійшла. Ми вважаємо, що досягнуте врегулювання принесе вигоди як матеріальні, так і нематеріальні. Вони поліпшать умови праці водіїв і виправдовують компроміс », – зазначила вона.
Судові розгляди щодо Uber були в минулому році ініційовані в Бельгії, Німеччині, Нідерландах, Іспанії. Компанію підозрюють в залученні до роботи неліцензованих таксі і низку порушень в області безпеки перевезень. У Франції був прийнятий закон, серйозно обмежує роботу сервісу.
Uber – це онлайн-сервіс автомобільних перевезень, що дозволяє замовити приватне таксі через сайт або мобільні додатки. Компанія була заснована в 2009 році, її штаб-квартира розташована в Сан-Франциско. Послуги Uber доступні більш ніж в 100 містах світу. Компанія отримує від працюючих з нею таксистів комісію в розмірі 20% від кожного виклику.
Як повідомлялося, Uber намір почати роботу у Львові і Києві.
Запуск мобільного сервісу замовлення таксі Uber в Києві викликав рекордний ажіотаж, аж до акцій протесту перевізників.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас