Visa змінить умови покупки Visa Europe — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa змінить умови покупки Visa Europe

Фондовий ринок
179
Американська Visa Inc., оператор найбільшої в світі платіжної системи, збільшила чистий прибуток у другому фінансовому кварталі на 10%, проте погіршила прогноз виторгу на поточний фінрік, зазначивши, що не бачить істотного поліпшення економічних трендів.
Компанія також оголосила про перегляд умов придбання Visa Europe Ltd. у відповідь на зауваження Єврокомісії. Угода з купівлі Visa Europe обсягом 21,2 млрд євро, оголошена в листопаді минулого року, ймовірно, буде завершена не раніше 30 червня, говориться в повідомленні компанії.
Відповідно до нових умов угоди, розмір початкового внеску складе 1,75 млрд євро, а не 1,65 млрд євро, як передбачалося раніше. Причому 750 млн євро буде виплачено компанії відразу після закриття угоди, а решта суми – через три роки після її закінчення.
Як повідомляється в прес-релізі Visa, її чистий прибуток в січні-березні склала $ 1,71 млрд, або $ 0,71 у розрахунку на акцію класу “А”, в порівнянні з $ 1,555 млрд, або $ 0,63 на акцію за аналогічний період минулого року.
Скоригований прибуток компанії склав $ 0,68 на акцію.
Виручка Visa збільшилася на 6% – до $ 3,63 млрд.
Аналітики, опитані Thomson Reuters, у середньому прогнозували скоригований прибуток на рівні $ 0,67 на акцію при виручці в $ 3,6 млрд.
Обсяг платежів по картах Visa в минулому кварталі збільшився на 7% – до $ 1,25 трлн, обсяг транскордонних платежів піднявся на 5%, відзначається в звітності.
Всього в січні-березні компанія опрацювала 18,5 млрд транзакцій по картах, що на 9% більше показника за аналогічний період роком раніше.
Операційні витрати зросли на 6% – до $ 1,2 млрд.
Згідно з новим прогнозом компанії, її виручка в поточному фінроці збільшиться на 7-8%. Раніше Visa очікувала, що темпи зростання виручки будуть виражатися числом від “високого однозначного до низького двозначного”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас