Великобританія може частково націоналізувати сталеливарну промисловість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Великобританія може частково націоналізувати сталеливарну промисловість

Світ
250
Уряд Великобританії заявив про свою готовність частково націоналізувати сталеливарну промисловість країни для того, щоб надати фінансову підтримку сектору.
Повідомляється, що в рамках цього плану уряд країни готовий викупити до 25% сталеливарної компанії Tata Steel UK, щоб залучити співінвестора. Також розглядається можливість надання прямої фінансової підтримки розміром у кілька сотень мільйонів фунтів стерлінгів. При цьому контролювати компанію британські влада не має наміру.
За словами міністра у справах бізнесу та інновацій Великобританії Саджіда Джавіда, дані заходи спрямовані на забезпечення підтримки майбутнього покупця і гарантії довгострокового розвитку сталеливарного виробництва.
Великобританія в даний час переживає кризу в сталеливарній галузі, нагадує видання. Індійська корпорація Tata Steel, якій належить найбільший у Великобританії сталеливарний завод в Порт-Толбот, в кінці березня заявила про намір продати всі свої підприємства в країні через нерентабельність бізнесу на тлі падіння цін на сталь.
Британський ринок стали опинився під загрозою через «китайського демпінгу».
За матеріалами:
The Telegraph
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас