Китай влив у фінансову систему країни ще $37 мільярдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай влив у фінансову систему країни ще $37 мільярдів

Світ
313
Народний банк Китаю (центробанк) розмістив на міжбанківському ринку 240 млрд юанів ($ 37,02 млрд) за допомогою операцій зворотного РЕПО (купівля цінних паперів із зобов’язанням зворотного продажу за фіксованою ціною). Відповідне повідомлення розміщено на сайті центробанку.
Регулятор провів операції РЕПО терміном на сім днів та прибутковістю 2,25%. У Народному банку пояснюють свої дії необхідністю підтримати “на прийнятному рівні” ліквідність на міжбанківському ринку.
Експерти відзначають зростання активності ЦБ Китаю на цьому тижні. “В останні дні регулятор збільшив обсяг інтервенцій з метою нівелювання ризиків, а також підтримки стабільної ситуації на ринку в цілому”, – повідомив ТАСС аналітик інвестиційної компанії Galaxy Securities Цзо Сяолей.
Як зазначив аналітик інвестиційної компанії Dongfang Securities ( “Дунфан Секьюрітіс”) Ван Цзяньчен, на цьому тижні настає термін погашення за операціями РЕПО на загальну суму 680 млрд юанів ($ 104,91 млрд). “З цієї причини Народний банк Китаю кілька днів поспіль проводить масштабні вливання”, – вважає він.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас