Прибуток і виручка Alphabet, холдингової компанії Google, в I кварталі не виправдали прогнозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибуток і виручка Alphabet, холдингової компанії Google, в I кварталі не виправдали прогнозів

Фондовий ринок
295
Американська Alphabet Inc., створена в серпні минулого року холдингова компанія Google Inc., збільшила прибуток і виручку в першому кварталі 2016 року, однак її показники не виправдали очікувань експертів.
Як повідомляється в прес-релізі, чистий прибуток у січні-березні зріс на 20% – до $4,21 млрд, або $6,02 на акцію, порівняно з $3,52 млрд, або $5,1 на акцію, за аналогічний період роком раніше.
Прибуток Alphabet без урахування разових факторів склав $7,5 на акцію.
Виручка компанії в минулому кварталі збільшилася на 17% – до $20,26 млрд.
Експерти, опитані Thomson Reuters, у середньому прогнозували скоригований прибуток Alphabet на рівні $7,97 на акцію при виручці в $20,37 млрд.
В тому числі виручка від реклами Google збільшилася на 16% – до $18,02 млрд.
Капіталовкладення Alphabet в минулому кварталі склали $2,4 млрд – це на 17% менше, ніж роком раніше. Аналітики в середньому прогнозували обсяг капіталовкладень на рівні $2,6 млрд.
У компанії відзначають, зокрема, зростання витрат на персонал, а також збільшення виплат рекламним партнерам. У першому кварталі число співробітників Google збільшилося на 2,3 тис.
Середня вартість кліків на сайтах Google і інших інтернет-ресурсах, де розміщуються рекламні оголошення, в першому кварталі знизилася на 9% відносно січня-березня 2015 року, повідомляється у звітності.
Той факт, що показники Alphabet за минулий квартал виявилися гіршими від очікувань, ймовірно, пов’язаний зі зростаючими витратами компанії на довгострокові проекти, зокрема, розробку безпілотних автомобілів.
Alphabet залишається другою за капіталізацією компанією світу після Apple Inc.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас