Верховна Рада змінила порядок експорту брухту з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Верховна Рада змінила порядок експорту брухту з України

Казна та Політика
565
Верховна Рада проголосувала за внесення змін до деяких законів України щодо зміни дефіциту на внутрішньому ринку металобрухту з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об’єктів інфраструктури. Законопроект №3868 прийнятий у другому читанні і в цілому.
Депутати віддали 268 голосів “за” цей законопроект.
Проект Закону України “Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку з метою першочергового забезпечення потреб оборонної промисловості та відновлення об’єктів інфраструктури” №3868 передбачає тимчасове, терміном на три роки, збільшення експортного мита на металобрухт з 10 до 30 євро / тонна.
У першому читанні законопроекту передбачалося, що мито буде підвищена до 35 євро за тонну.
У 2015 році через дефіцит металобрухту, який, за даними об’єднання “Металургпром”, досяг 855 тис. т, деякі металургійні підприємства взагалі були змушені призупинити виробництво, іноді їх простий тривав понад місяць.
На початку 2016 роки ситуація погіршилася. У січні-лютому поставки брухту на металургійні підприємства скоротилися на 43% (в порівнянні з аналогічним періодом попереднього року). Сировиною було забезпечено лише 68% загальної потреби.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас