ДФС реформують, догоджаючи МВФ: Що вимагають кредитори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДФС реформують, догоджаючи МВФ: Що вимагають кредитори

Казна та Політика
1556
За пропозицією Міністерства фінансів України Кабінет міністрів схвалив законопроекти, що забезпечують реалізацію рекомендацій Міжнародного валютного фонду в питаннях реформування Державної фіскальної служби.
Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.
Зокрема, проектом Закону України №2177 “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо оптимізації територіальних органів ДФС” передбачається створення єдиного територіального органу ДФС на рівні регіону, якому будуть підпорядковані митниці та податкових інспекцій. Відповідне рішення дозволить оптимізувати територіальні органи ДФС і скоротити чисельність працівників.
Згідно з проектом Закону України №2178а “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо мінімізації впливу на адміністрування надходжень до бюджету”, планується спрощення процедури адміністративного оскарження грошових зобов’язань платниками податків за рахунок установки однорівневої системи. Єдиним рівнем оскарження буде центральний апарат ДФС, що спростить і прискорить розгляд скарг платників податків.
Крім того, було прийнято рішення про збільшення кількості заступників керівників окремих державних органів за функціональним принципом. Відповідно, згідно з рекомендаціями МВФ і з метою забезпечення інституційних змін діяльності ДФС, було визначено п’ять функціональних напрямків діяльності відомства, які повинні бути закріплені за відповідною кількістю заступників глави ДФС.
Відповідні норми містяться в проекті Закону України №2176 “Про внесення зміни до статті 19 Закону України” Про центральні органи виконавчої влади “стосовно заступників керівника центрального органу виконавчої влади”.
“Відповідні законопроекти допоможуть перетворити ДФС з контролюючого органу в сервісну службу, а також забезпечать виконання зобов’язань в рамках співпраці з МВФ”, – переконані в Мінфіні.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас