Сорос стурбований зростанням боргового навантаження Китаю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос стурбований зростанням боргового навантаження Китаю

Світ
464
Зростання боргового навантаження Китаю і висока закредитованість його підприємств нагадують відомому інвестору-мільярдерові Джорджу Соросу ситуацію в США в 2007-2008 роках, перед світовою фінансовою кризою.
Березневі дані про темпи зростання кредитування в Китаї слід розглядати як застереження, заявив Дж.Сорос на заході Азіатського товариства в Нью-Йорку.
Обсяги нового кредитування в Китаї в самому широкому визначенні минулого місяця піднялися до 2,34 трлн юанів ($ 352 млрд) при консенсус-прогнозі в 1,4 трлн юанів. Аналітики вважали це сигналом про те, що влада КНР віддає перевагу зростанню економіки перед скороченням боргового навантаження.
На думку мільярдера, зростаючий відтік капіталу з Китаю обумовлений результатами кампанії з боротьби з корупцією, яка змушує людей нервувати і виводити гроші з країни.
Раніше Дж.Сорос неодноразово говорив про те, що економіка Китаю рухається до «жорсткої посадки» – різкого уповільнення темпів зростання аж до рецесії, що посилить дефляційний тиск в світі.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас