НБУ назвав причини зміцнення гривні в останні тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ назвав причини зміцнення гривні в останні тижні

Валюта
9175
Зміцнення національної валюти до долара в останні тижні було викликано зростанням цін на український експорт, заявляють в Національному банку.
“У березні ситуація на валютному ринку стабілізувалася завдяки зростанню цін і попиту на український експорт. Як наслідок, це створило умови для зміцнення курсу гривні”, – говориться в повідомленні.
У НБУ відзначили, що “тимчасове посилення напруги на валютному ринку, яке спостерігалося в січні-лютому 2016 року, не мало істотного впливу на рівень інфляції. Це пов’язано з тим, що фактори, які тиснули на обмінний курс, одночасно сприяли збільшенню пропозиції продовольчих товарів і, як наслідок, зниження цін в країні “.
“Політика Національного банку на валютному ринку була спрямована на згладжування надмірних коливань обмінного курсу, що також сприяло обмеженню інфляційного тиску”, – додали в НБУ.
В НБУ також заявили, що “поточні економічні умови і баланс ризиків дозволяє продовжувати лібералізацію валютного регулювання після відновлення співпраці з Міжнародним валютним фондом”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас