В Одесі презентували проект швидкісного трамвая — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Одесі презентували проект швидкісного трамвая

Казна та Політика
700
В одеській мерії вчора, 20 квітня, головні транспортники міста Олександр Ілько і Дмитро Жеман презентували проект лінії швидкісного трамвая, яка буде використовувати наявну мережу трамвайних шляхів для створення осьового маршруту “Північ – Південь” від вулиці Паустовського до Люстдорфа, передає видання “Південний кур’єр”.
Як наголошується, запуск трамвая дасть можливість доїхати з селища Котовського або житлового масиву Таїрове до центру міста за 20-30 хвилин, а через все місто – за 40-50 хвилин.
За даними видання, після запуску швидкісного маршруту, який може відбутися вже восени 2016 року, трамвай може стати лідером в сфері пасажирських перевезень в Одесі. Як зазначається, час поїздки з одного кінця Одеси в інший скоротиться вдвічі, а загальний пасажиропотік міського електротранспорту може збільшитися на третину – з 33 мільйонів людей в рік до понад 43 мільйонів.
У матеріалі наголошується, що питання фінансування для створення лінії швидкісного трамвая може бути вирішено поетапно. У максимально бюджетному варіанті місто витрачає до восьми мільйонів гривень тільки на розв’язку біля Пересипського мосту і ремонт шляхів на Тираспольській площі, після чого наскрізний маршрут запускається на базі наявних шляхів та рухомого складу, а будь-який з варіантів з дорогою заміною шляхів на половині вулиці Преображенської і по лінії від Пересипського мосту до селища Котовського місто самостійно “осилити” не зможе.
При цьому виходом з ситуації у виданні називають цільовий кредит Європейського банку реконструкції та розвитку. За даними в публікації, поворотною точкою в ймовірності фінансування проекту стало підписання іншого договору про кредит ЄБРР мером Одеси Геннадієм Трухановим, банкіром ЄБРР, керівником інфраструктурного сектора в Україні Марком Магалецьким та директором КП “Одесміськелектротранс” Дмитром Жеманом.
Цей договір, що передбачає виділення Одесі кредиту на покупку 45 нових тролейбусів, зараз знаходиться в робочому процесі виконання і може стати початком кардинального оновлення міського електротранспорту в цілому – успіх “тролейбусного” кредиту спричинить за собою виділення кредиту і на трамвай, йдеться у публікації.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас