На заміну Джексону: США випускають нові 20 доларів з жінкою-афроамериканкою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На заміну Джексону: США випускають нові 20 доларів з жінкою-афроамериканкою

Світ
1798
На купюрі в 20 доларів США з’явиться портрет Гаррієт Табмен (ок 1820 – 1913). – рабині, яка втекла, учасниці Руху проти рабства в Америці. Про це повідомив представник Мінфіну США.
“Рішення замінити сьомого президента США на Гаррієт Табмен, яка народилася рабинею і допомогла втекти сотням рабів, було прийнято в результаті кампанії Міністерства фінансів про те, яка жінка повинна з’явитися на банкноті. Заміну Джексона на жінку підштовхнула кампанія в соцмережах “Жінок на двадцятку”, почасти спровокована листом дівчинки президенту Бараку Обамі про брак жінок на американській валюті”, – відзначає Reuters.
Це перший випадок розміщення на американській банкноті портрета афроамериканця. Крім того, вперше з кінця XIX століття на банкноті з’явиться зображення жінки (кілька разів жіночі портрети розміщувалися на монетах).
Зараз на 20-доларовій купюрі зображений сьомий президент США Ендрю Джексон.
Гаррієт Табмен народилася в рабстві в штаті Меріленд. У 1849 році у віці 29 років втекла і включилася в роботу з порятунку рабів-утікачів і переправленні їх на Північ і в Канаду. У Громадянську війну очолила рейд, в результаті якого були звільнені 750 рабів.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас