Відмітка "виконано": Порошенко повідомив, коли чекає введення ЄС безвізового режиму для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відмітка "виконано": Порошенко повідомив, коли чекає введення ЄС безвізового режиму для українців

Казна та Політика
1399
Президент України Петро Порошенко переконаний, що Європейський Союз надасть безвізовий режим для українців уже через кілька місяців.
“Безвізовий режим був моїм зобов’язанням перед вами. Позначку “виконано” можна буде поставити через кілька місяців. На шляху до цього рішення ми здійснили реформи, які змінили країну. ЄС високо оцінює і підтримує наші реформи”, – заявив П.Порошенко в зверненні до українського народу.
Глава держави зазначив, що дзвінок президента Європейської комісії Жан-Клода Юнкера зі звісткою, що законодавчу пропозицію про введення безвізового режиму для українських громадян було внесено на розгляд Ради Євросоюзу та Європарламенту була довгоочікуваною новиною.
“Для мене особисто це був довгий шлях важкої дипломатичної та внутрішньополітичної роботи. Пам’ятаю кожен крок на цьому шляху, кожне рішення, практично кожну букву в безвізовому законодавстві. І взагалі ми виконали план, який включав в себе майже 140 умов. Головні з яких стосуються нової ефективної системи безпеки і боротьби з корупцією “, – нагадав президент України.
У зв’язку з цим, П.Порошенко подякував від імені українського народу Єврокомісії за рішення, “яке ще більше зближує нас з єдиною європейською сім’єю”.
“А за спільну роботу над безвізовим режимом вдячний Верховній Раді, уряду, дипломатам і, звичайно ж, громадянському суспільству. Коли разом – перемагаємо. Слава Україні! Слава Європі!”, – додав глава держави.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас