CNN: ФБР не змогло знайти ніяких нових зачіпок в iPhone терориста з Сан-Бернардіно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

CNN: ФБР не змогло знайти ніяких нових зачіпок в iPhone терориста з Сан-Бернардіно

Світ
143
Якщо вірити новим даними, практично ніякої цінної інформації витягти з пам’яті смартфона не вдалося. Телеканал CNN, посилаючись на джерела в правоохоронних органах, заявив, що в смартфоні не було будь-якої невідомої раніше відомству інформації про контакти або повідомлення.
ФБР особливо цікавив період після трагедії, так як вони сподівалися, що метадані стороннього додатка допоможуть встановити раніше невідомого співучасника злочину. Однак, як повідомляють джерела CNN, шукати там було нічого. Нові дані добре узгоджуються з раніше опублікованими CBS News відомостями відносно відсутності важливих даних в смартфоні. Начальник поліції Сан-Бернардіно ще до злому iPhone вельми скептично поставився до можливості вилучення будь-якої цінної інформації зі смартфона.
Телеканал особливо підкреслює, що певну користь від смартфона співробітникам ФБР все ж вдалося мати. Так, вони отримали підтвердження, що в перші хвилини після нападу терористи не зверталися по допомогу до третіх осіб. У пам’яті смартфона дійсно знаходилася інформація, відсутня в раніше отриманих резервних копіях iCloud, але цього і варто було очікувати, так як Фарук продовжував користуватися смартфоном протягом декількох тижнів після створення останньої резервної копії даних. Але судячи з нинішнього стану справ з проведенням розслідування ніякої користі з цих даних немає. Оскільки обидва учасники нападу мертві, для суду ці докази не приносять користі і ніяких нових підстав для подальшого розслідування також немає. Таким чином, закінчення у цій гучній історії м’яко кажучи розчаровує.
На даний момент складно передбачити подальший результат битви за приватність. Уряд як і раніше сповнений рішучості домогтися скасування рішення суду по Бруклінській справі, але немає ніякої впевненості, що суд вищої інстанції прийме сторону влади.
За матеріалами:
CNN
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас