Брейвік відсудив у Норвегії понад 300 тисяч крон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Брейвік відсудив у Норвегії понад 300 тисяч крон

Світ
1601
Суд в Норвегії задовольнив скаргу терориста Андерса Брейвіка на умови утримання.
Як повідомляє Reuters, суд визнав, що держава порушила законодавство про заборону нелюдського покарання.
«Заборона на нелюдське покарання є фундаментальною цінністю в демократичному суспільстві. Це відноситься, в тому числі, до покарання терористів і вбивць», – йдеться в рішенні суду.
Відповідно до рішення суду, уряд Норвегії зобов’язане виплатити Брейвіку 331 тисячу крон. При цьому суд відхилив скаргу вбивці на порушення його права на приватне та сімейне життя.
Як відомо, Брейвік скаржився на обмеження щодо кореспонденції, відвідувань і заборона на спілкування з іншими ув’язненими. Під час суду було визначено, що в камері Брейвіка є телевізор, DVD-плеєр, «болісно стара» Playstation 2, а також книги і газети.
Брейвік отримає компенсацію в розмірі 331 тисячі норвезьких крон.
Нагадаємо, Андерс Брейвік в липні 2011 року підірвав бомбу в центрі Осло, а потім відкрив вогонь по учасниках молодіжного табору на острові Утойя, в результаті його дій було вбито 77 осіб. Свої дії екстреміст пояснив тим, що хотів привернути увагу до засилля мігрантів в Європі.
Суд засудив Брейвіка до максимально можливого в Норвегії ув’язнення – 21 року позбавлення волі з можливістю необмеженого продовження терміну. Вбивця живе трикімнатній камері площею 24 квадратних метра, має можливість вести переписку і здійснювати прогулянки у внутрішньому дворику під наглядом охорони. Спілкуватися з іншими ув’язненими йому заборонено.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас