Гройсман запевнив, що Україна виконає всі зобов'язання перед МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман запевнив, що Україна виконає всі зобов'язання перед МВФ

Казна та Політика
300
Україна виконає всі зобов’язання, взяті перед міжнародними фінансовими організаціями та кредитами, в першу чергу, перед Міжнародним валютним фондом.
Про це сказав в ході брифінгу в уряді прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.
“З МВФ є угода, яка підписана. Воно передбачає ряд завдань, які треба виконати. Уряд сумлінно виконає ці завдання і зобов’язання, які були взяті”, – сказав Гройсман.
Він уточнив, що план взаємодії з МВФ – це не “план МВФ”, це “український план”, який потрібно виконати.
Раніше глава уряду зазначав, що співпраця з ключовим кредитором України Міжнародним валютним фондом є необхідною, оскільки дозволить зробити країну сильнішою.
Як повідомлялося, МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 мільярда доларів терміном на 4 роки в березні 2015 року.
Перший транш за новою програмою в обсязі 5 мільярдів доларів. Україна отримала 13 березня, другий на 1,7 мільярда доларів – 4 серпня 2015 року.
В даний час йде другий перегляд програми співпраці. Україна і МВФ обговорюють широкий спектр питань в рамках другого перегляду, який включає різні аспекти монетарної, банківської, антикорупційної політики, пенсійної реформи та приватизації.
Результатом перегляду повинен стати схвалений меморандум між владою і Радою директорів МВФ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас