Україна ратифікувала виділення ЄС 97 мільйонів євро на реформу децентралізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна ратифікувала виділення ЄС 97 мільйонів євро на реформу децентралізації

Казна та Політика
139
Кабінет міністрів України схвалив угоду з Європейським Союзом про виділення нашій країні 97 мільйонів євро на підтримку реформи децентралізації та уповноважив міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка підписати угоди.
Відповідне рішення було прийнято на першому засіданні нового складу уряду в середу.
“Угодою передбачається надання уряду України безоплатної допомоги в обсязі 97 мільйонів євро від Європейського Союзу і членів ЄС”, – сказав перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.
За його словами, ЄС надасть 90 мільйонів євро від загальної суми, 6 мільйонів євро надасть Німеччина і 1 мільйон євро – Польща.
При цьому 65 мільйонів євро будуть спрямовані на зміцнення місцевих органів державної влади, які будуть нести більше відповідальності в рамках децентралізації, а решта суми – на створення 600 центрів надання адмінпослуг.
Нагадаємо, Європейський Союз на початку квітня анонсував виділення Україні 97 мільйонів євро на підтримку місцевого самоврядування.
Україна в поточному році планує залучити від міжнародних фінансових організацій близько 10 мільярдів доларів, включаючи 5,8 мільярда доларів від Міжнародного валютного фонду і понад 1,5 мільярда доларів за новими кредитними програмами від Світового банку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас