Запуск рибного патруля по всій Україні обійдеться в 200 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Запуск рибного патруля по всій Україні обійдеться в 200 мільйонів

Казна та Політика
538
Запуск рибного патруля, який створюється за прикладом Національної поліції і замінить рибоохорону, обійдеться по всій Україні в 200 млн грн, повідомила прес-служба Державного агентства рибного господарства з посиланням на главу відомства Ярему Коваліва.
«Оптимальний бюджет для запуску рибного патруля в масштабах всіх областей України становить 200 млн грн. У масштабах держави – це сума невелика, особливо в порівнянні зі збитками, які завдає державі відсутність ефективної системи контролю за рибою – за оцінками експертів, обсяг тіньового ринку риби в 2015 році склав 4 млрд грн », – йдеться в повідомленні.
У прес-службі відзначили, що запуск патруля в регіонах почнеться тільки після успішної реалізації пілотного проекту в Києві і Київській області. Пілотний патруль складається з 47 інспекторів, які приступлять до своїх обов’язків в 20-х числах травня, якщо до цього часу Верховна Рада затвердить фінансування в сумі 15 млн грн.
«Єдиний стримуючий фактор для початку роботи пілотного київського патруля і для запуску проекту по всій Україні – це фінансування. Для Київщини нам потрібно 15 млн грн. Ми знайшли ці кошти в бюджеті агрокомплексу на 2016 рік, однак потрібно прийняти зміни до бюджету. Кілька місяців пішло на узгодження з Міністерством фінансів, Міністерством юстиції, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, залишилося тільки голосування у Верховній Раді », – цитує Коваліва прес-служба.
Нагадаємо, Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Держрибагентства ініціювало створення в Україні рибного патруля, який почне роботу в 2016 році і замінить рибоохороні. Пілотний патруль запускається в Києві та Київській області. Штат патруля сформований на основі конкурсу. За рахунок бюджетних грошей Держрибагентство планує забезпечити патруль паливом і новими потужними човнами і збільшити зарплату інспекторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас